Успеси наших ученика 2018/2019

И ове године наши ученици су вредно радили и трудили се да остваре што боље резултате на такмичењима. За такмичења су их пожртвовано припремали предметни наставници. Тако да је ученица 6. разреда Магдалена Лазаревић остварила пласман на окружно такмичење из математике. Из српског језика на општинском такмичењу су учествовале следеће ученице: Сања Јанковић 6. разред, Милица Катић 7. разред и Милица Матић 7. разред. Док је ученица 8. разреда Вера Исаиловић имала директан пласман на окружно због ранијих постигнућа, такође Вера је учествовала и на општинском такмичењу из биологије. Из географије на општинском такмичењу учествовала је Емина Стајић 7. разред и Ивана Танасковић 8. разред. На окружном такмичењу из хемије пласирала се и учествовала ученица 7. разреда Катарина Глигорић.
Да добро познају саобраћај показали су ученици наше школе на такмичењу „Шта знаш о саобраћају?“. На општинском нивоу тог такмичења учествовали су Александар Алексић 5. разред, Марија Плећић 6. разред и Немања Илић 6.разред, Маријана Драјић 7.разред, док су пласман на окружно остварили Теодора Лазаревић 5. разред и Милутин Павловић 8. разред. На окружном такмичењу које се одржало 11. маја 2019. године, Милутин Павловић је освојио прво место и вредне награде. На републичком такмичењу у пратњи наставника Ђорђа Димитрића ученик Милутин Павловић освојио је 4. место. Честитамо му на великом успеху! Школа је поносна!


Да имамо у школи и талентоване младе ликовне уметнике показала је и изложба у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“ у Ваљеву, на којој су били изложени радови ученика Лазара Павловића 5. разред, Немање Илића 6. разред, Стефана Перића 8. разред. Такође, у оквиру Дечје недеље на ликовном конкурсу је похваљен и рад ученика 6. разреда Николе Настића у Центру за културу у Ваљеву.
Ипак, најдража нам је победа четворочлане породице Илић на Породичној квизијади у Ваљеву током Дечје недеље, на којој су Илићи освојили треће место.

чланови Новинарске секције

 

Окружно такмичење „Шта знаш о саобраћају“ 2017.

Усуботу, 13. 5. 2017. у ОШ „Нада Пурић“ је одржано Окружно такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Учествовао је 31 ученик из четири општине (Осечина, Лајковац, Уб и Ваљево,).

Наши ученици, Анђела Јанковић и Михаило Марковић су, као и увек, били сјајни и достојно представили Школу, како својим знањем и вештином вожње бицикла, тако и спортским понашањем.

Такмичење је пропратила Вујић ТВ, као и Драган Пуцаревић, саобраћајни инжењер, који је преко разгласа водио цео програм.

Подршку организацији такмичења дао је и МУП – Ваљево, са три прегледача тестова.

Важно је да напоменемо да је, и овај пут, главни судија такмичења била Сања Јакић, власница Ауто школе „Велма - С“, која нас је још једном пријатно изненадила поклонима за сваког учесника такмичења, као и пехарима за победнике, које, узгред буди речено, нису додељивани годинама уназад (као ни било које друге награде).

Мишљења смо да би градске власти требало, у сарадњи са Ауто мото савезом Србије, да мало више поведу рачуна о овој манифестацији, њеном вредновању и популаризацији.

 

 Ментор: Небојша Тодоровић

Републичко такмичење из техничког и информатичког образовања 2017.

Републичко такмичење из техничког и информатичког образовања одржано је 6. и 7. маја 2017. у земунској ОШ „Петар Кочић“. Учествовало је преко 600 такмичара из целе Србије у разним техничким дисциплинама.

Наш Михаило Марковић је Школу представио у најлепшем светлу. Освојио је 84 бода од максималних 100 и тако приказао и одлично знање и вештину конструисања и управљања ауто моделом.

Овим такмичењем, Михаило је заокружио одличне три сезоне такмичења из ТИО и надамо се да ће и у средњој школи своју склоност ка техничким наукама искористити на најбољи могући начин.

Још једном, велико БРАВО нашем Михаилу, на свим досадашњим успесима.

 

Ментор: Небојша Тодоровић

 

Златна медаља Михаилу Марковићу на Републичкој лиги у аутомоделарству

Завршно коло Републичке лиге основних школа у аутомоделарству одржано је 28. 4. 2017. у Основној школи Врело, Бањани.

Наш Михаило Марковић је овом Лигом имао одличну припрему пред Републичко такмичење из аутомоделарства које ће се одржати у Земуну 6. и 7. маја 2017.

Наиме, Михаило је још једном показао колико је добар конструктор модела аутомобила и победио на Републичкој лиги, освојивши златну медаљу за најпрецизније пуштање модела кроз циљ.

Цео догађај је испратила и телевизија City из Уба чији извештај са такмичења можете погледати кликом на следећи линк:

http://www.rtvcityub.rs/vesti/republicka-smotra-u-automodelarstvu-u-os-rajko-mihailovic-banjani-io-vrelo/2151/

Михаило је, поред сјајног наступа, освојио симпатије свих присутних својом појавом, спортским понашањем и чак добио надимак „Гуарана“ због свог модела аутомобила који се, дефинитивно, поред одличне конструкције, издвојио и својим изгледом.

Након такмичења, Михаило је одиграо и фудбалску утакмицу са новим другарима, који су га веома лепо прихватили.

Наравно, све честитке организаторима такмичења, поготово професору Косанић Горану који је најзаслужнији за сјајну организацију и финансирање целе манифестације.

 

Општинско такмичење „Шта знаш о саобраћају“ 2017.

У суботу, 22. 4. 2017. у ОШ „Нада Пурић“ је одржано Општинско такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Учествовало је 65 ученика из десет ваљевских основних школа.

Нашу школу су представљали Михаило Марковић (8.разред), Милица Марковић, Анђела Јанковић, Бојан Живановић (7.разред), Мирослава Павловић, Катарина Глигорић, Марко Маџаревић и Ђорђе Добривојевић (5. разред).  

Анђела Јанковић и Михаило Марковић су освојили сјајна друга места у групи Ц (ученици старији од 12 година) и пласирали се на Окружно такмичење које ће бити одржано 13. 5. 2017.

Екипно, Школа је освојила убедљиво прво место у групи Ц и  друго место у групи Б.

Честитамо свим учесницима такмичења на знању и борбености, а Анђели и Михаилу желимо много успеха у наставку такмичења.

Велику подршку у организацији такмичења дугујемо Сањи Јакић, власници Ауто школе Велма-С, која је обезбедила судије за прегледање тестова и оцену вожње на полигону спретности, а такође пронашла и спонзоре, пекару Гибаница (Миће Танкосића), који је спонзорисао сендвиче за све учеснике такмичења и Гала воду из Кључа, која је обезбедила флаширану воду.

Подршку организацији такмичења дао је и МУП – Ваљево, са два прегледача тестова.

Морамо да напоменемо да је, овај пут, после вишегодишње сарадње, Ауто Мото Савез Србије – огранак Ваљево одбио да учествује у организацији такмичења, што је помало апсурдно, јер би АМСС, поред Министарства просвете, требало да буде један од главних организатора, поготово у јеку опште промоције важности саобраћајне културе у Србији.

 Ментор: Небојша Тодоровић

 

Окружно такмичење из ТИО 2017.

У недељу 26. марта у ОШ „Нада Пурић“ одржано је Окружно такмичење из техничког и информатичког образовања за ученике основних школа из Колубарског округа.

Као што нас је и навикао, наш Михаило Марковић (8. разред) освојио је изванредно треће место у категорији аутомоделара и трећи пут заредом се пласирао на Републичко такмичење које ће бити одржано 6. и 7. маја у ОШ „Петар Кочић“ у Земуну.

Шта рећи о овом младом човеку, осим да, из године у годину, доказује свој таленат, вредан рад и упорност, све особине које, нажалост, у данашње време све мање срећемо.

Желимо му сву срећу у наставку такмичења и школовања.

 Ментор: Небојша Тодоровић

Пријава на страницу