Дечја недеља 2022. године

МОЛЕБАН ЗА УЧЕНИКЕ

Почетак Дечије недеље под слоганом ,, Шта деци треба, да порасту до неба“, у трајању од 03.10. до 09.10. 2022. По вишегодишњој традицији, поред разних активности током недеље, први дан служен је Молебан за ђаке. Молебан су служили парохијски свештеници околних села. Прота Гроздан, парох из Оглађеновца обратио директорки школе, наставницима и ученицима, рекавши да оно што су цар Константин и царица Јелена чинили у својој империји, да су то Свети Ћирило и Методије чинили међу словенским народима, а у српском народу Свети Сава – да су ширили хришћанство. Прота је напоменуо значај верске наставе у данашњем времену и био је одушевљен како деца једногласно произносе Молитву Господњу. Подсетио је на речи проте Матеје Ненадовића ,, немојте давати децу неуким људима да их уче“. Уз те речи додао је, да наставници имају велику улогу у образовању деце, али такође да и родитељи заједно са наставницима треба да буду у сагласности, да заједно уче децу правим вредностима.

viber image 2022 10 12 08 57 38 990

viber image 2022 10 12 08 57 38 823

viber image 2022 10 12 08 57 38 823

viber image 2022 10 12 08 57 38 747

viber image 2022 10 12 08 57 38 656

,,Хемичарење"

У оквиру Дечје недеље, која се обележава сваке године у нашој школи, одржан је час хемије под називомХЕМИЧАРЕЊЕ .Часу су присуствовали ученици и нижих и виших разреда са својим наставницима.

Главни актери „Хемичарења“  били су ученици 8. разреда: Неда, Бранка, Милица Д., Михаило и Мирољуб, заједно са наставницом хемије. Они су извели огледе који су ефектни и занимљиви свим ученицима. На репертоару су били огледи: Хемијски вулкан, Дух из боце, Слоновска паста, Хемијски коктел, Уљана лампа, Новчаница и рука које гори, ПП апарат.

Публика је била задовољна и сваки оглед испратила са одушевљењем.

,,Свако дете срећног лица чува једна породица''

linijasiva

У октобру 2014. године обележена је Дечја недеља под називом „Свако дете срећна лица чува једна породица“.Ученици нижих и виших  разреда свакодневно су учествовали у активностима које су за њих организовали учитељи и наставници.Дечја недеља је почела молебаном.Молитвама за добро учење и владање које су читали свештеници, присуствовали су сви ученици и радници шкиле.На крају молебана свештеник је позвао ученике да добро уче и да буду добри људи.Првог дана обележавања Дечје недеље, 6. октобра 2014. године за ученике нижих разреда организована је ликовна радионица на тему „Моја породица“.Двориште школе личило је на праву ликовну колонију.

Другог дана Дечје недеље ученици нижих разреда гледали су цртани филм у школској библиотеци.После часова уследио је јавни час фудбала за све ученике.Акција „Моја школа, мој клуб“ је под покровитељством Министарства просвете и Фудбалског савеза Србије, а реализовали су је радници Спортског цента „Осечина“.Циљ акције је био да свака школа има свој тим  и да се организују турнири на којима би се такмичиле школе.

Поводом Дечје недеље под слоганом ,,Свако дете срећног лица чува једна породица'' ђаци прваци су у уторак ,7.10.2014.године ишли на поклон представу за ђаке прваке у пратњи учитеља и директора школе (уз писмену сагласност родитеља). Представа ,,Гарави сокак'' је изведена у сали Центра за културу  у Ваљеву  у извођењу лазаревачког позоришта ,,Пулс театар''. Прваке је у име града поздравио заменик градоначелника Жарко Ковач и пожелео им лепу недељу,али и све оне које долазе,као и успешан почетак школске године.

            После представе прошетали смо се градом, одморили се на Тргу Десанке Максимовић и пуни лепих утисака кренули смо у Ваљевску Каменицу око 14.00 h где су нас чекали родитељи. Наш први заједнички излет је изведен без икаквих проблема,а деца су први пут видела велику позоришну сцену и упознали нове другаре.

Трећег дана Дечје недеље пре почетка наставе,ученици су гледали представу „Весело позорје“ која је прилагођена деци школског узраста од првог до осмог разреда.Глумци су публици представили наша три велика комедиографа – Стевана Сремца, Бранислава Нушића, Бранка Ћопића и њихова дела.Ученици нижих разреда учествовали су у играма без граница.Такмичили су се у надвлачењу конопца, трчању у џаку, бацању лоптице у даљ и ношењу јајета у кашици.За ученике виших разреда организовано је такмичење „Мој таленат“.Гледаоци су са нестрпљењем чекали да виде таленте својих школских другова који су наступили у препуној школској трпезарији.Било је певача, глумаца, имитатора, репера и један научник.Сви су за свој наступ били награђени громким аплаузом публике.

Четвртог дана Дечје недеље одржо се маскембал за ученике нижих разреда.Сви ученици су имали прелепе костиме које је вредело видети.Такође, истог дана одржан је квиз на енглеском језику.Ученици су били подељени у три екипе које су чиниле по два ученика из петог, шестог, седмог разреда.Ученици су одговарали на питања која су носила 100, 200, 300, 400 бодова, а било је и негативних поена.Показало се да најбољу тактику али и знање има екипа Good kids,друго место је освојила екипа Mad dogs,а треће екипа Horses.За дечаке виших разреда организован је турнир у фудбалу.

У завршници Дечје недеље чланови драмске секције наше школе извели су представу „Ко је крив за јединицу“ за све ученике школе.Представа говори о дечаку који је добио велику јединицу из математике и истражује се ко је крив за ту јединицу.Ученицима је било занимљиво зато што су се сви могли пронаћи у тексту представе, а млади глумци су добили велики аплауз.Такође, за девојчице је организован турнир у одбојци.Дешавања у Дечјој недељи ће остати као незаборавни догађаји у ђачком добу сваког нашег ученика. 

linijasiva

Поводом Дечје недеље од 6 – 12.10.2014.године под слоганом ,,Свако дете срећног лица чува једна породица'' у нашој школи је 9.10.2014.године одржан маскембал у млађим разредима. Наши ученици су били веома креативни . Упознали смо тог дана вредну Пчелицу Мају, Бетмена, вештицу, Снежану без патуљака, гусара, принцезе, сунцокрет, каубоја, Буквар, јесењу вилу и многе ликове из дечје маште, цртаних филмова, бајки и природе. Стручни жири у саставу: Данијела Марковић (директор), Мирјана Марковић (помоћни радник) и Биљана Крсмановић (професор физичког васпитања) су имали тежак задатак. Додељене су пригодне награде за прва три места. Награђени су ученици : Александар Алексић – први разред ( као Пчелица), Никола Настић – други разред (као Буквар) и Ивана Марковић – трећи разред ( као Јесења вила). Након доделе награда имали смо малу журку где су заједно играли Спајдермен и вила, принцеза и Буквар, гусар и сунцокрет. Била је то занимљива и шаренолика журка.

linijasiva

,,Подршка породици – најбоља подршка деци''

linijasiva

Понедељак, 5.10.2015.година- Молебан за све ученике наше школе уз подршку свештеника из Оглађеновца, Доње Каменице, Миличинице, Осладића. При крају дана смо одржали радионицу за млађе разреде  где су ученици првог разреда цртали своју породицу, а други, трећи и четврти разред су цртали породично стабло.

linijasiva

Уторак, 6.10.2015.година- Одржана је радионица за млађе разреде под називом ,,Шта ми пружа породица''.

linijasiva

Среда,7.10.2015.година- гледање цртаног филма на тему породице под називом ,,Ћуп''.

linijasiva

Четвртак, 8.10.2015.година- гостовање хора и оркестра ОШ ,,Сестре Илић'' из Ваљева. Ученици су одржали мини концерт за све ученике наше школе.

linijasiva

Петак, 9.10.2015.година- Пишемо стихове о породици , дружење са родитељима и играње друштвених игара ,,Не љути се човече'',и домине.Одлазак у библиотеку где је одржана продајна изложба граничника коју су припремили ученици петог разреда са библиотекаром Радмилом Настић Антанасијевић.

 linijasiva

Пријава на страницу