Математички квиз

 

20161025 193332Ове године навршава се 50 година излажења и успешне мисије "Математичког листа".

Тим поводом Друштво математичара Србије преко Подружнице математичара Ваљево организује

КВИЗ "МАТЕМАТИЧКОГ ЛИСТА". Квиз је подељен на два дела, за ученике нижих и виших разреда. Нашу школу представили су Милица Катић 5. разред, Иван Томић 6. резред, Милица Марковић 7. разред и Михаило Марковић 8. разред. Пролаз у наредни ранг такмичења остварила је само једна школа која је победила тог дана, а наша школа заузела је четврто место.

Прва награда за направљен сајт

linijasiva

20160225 190524

Подружница математичара Ваљево организовала је пројекат ,,Школа љубитеља рачунарства и програмирања“, који је реализован кроз 10 радних термина за све 4 узрасне групе ученика старијих разреда основних школа из Ваљева.Из наше школе учествовала су три ученика: Марија Маџаревић - пети разред, Лука Живановић - седми разред и Валентина Миловановић - осми разред.

Завршна манифестација пројекта одржана је у четвртак, 25. 02. 2016. године у просторијама Ваљевске гимназије, када су додељене дипломе свим учесницима и медаље најуспешнијим учесницима у три категорије самосталних радова: написан програм, презентација и  направљен сајт.

Наш ученик Лука Живановић освојио је златну медаљу у категорији направљен сајт www.lukazivanovic8.weebly.com.

 

,,Ваљево у зеленој шуми планете"

linijasiva

literarni radПоводом литерарног  конкурса под називом ,,Ваљево у зеленој шуми  планете'' одазвала се и наша школа. Организатор манифестације је ЈП ,,Видрак'' из Ваљева. Радове је оцењивао стручни жири Матичне библиотеке ,,Љубомир Ненадовић '' из Ваљева. Награде су биле новчане у виду поклон ваучера за 1., 2. , и 3. место.

Ученик наше школе ,Давид Лукић (први разред)  је награђен посебном наградом за најоригиналнији рад на овом конкурсу. Добио је ваучер у вредности од 3 000,00 динара који може да се реализује  у књижари ,,Уна''. Награде су додељене у Центру за културу.

linijasiva

ВАЉЕВО У ЗЕЛЕНОЈ ШУМИ ПЛАНЕТЕ

            Ваљево је велика планета у малом граду где су улице пуне народа,а нигде никог нема. У Ваљеву има велика зелена шума у којој нема дрвећа са којег пада лишће. Град је пун животиња,а чује се само цвркут птица. У Ваљеву су улице широке,а људи се једва мимоиђу. Ово је веома чудан парк.

Давид  Лукић, први разред

linijasiva

Пријава на страницу