Прваци у посети библиотеци

11.09.2018.- Ђаци прваци су први пут посетили школску библиотеку, тиме је обележен 8. септембар Дан писмености. Ученици су упознати са правилима понашања у библиотеци и начином коришћења и издавања књига.

Светски дан књиге за децу

linijasiva

Наш библиотекар,професор српског језика Радмила Настић Атанасијевић је расписала конкурс у нашој школи на тему : ,,Моја прва књига''. Ученици I,II ,III и  IV  разреда су са својим учитељима и библиотекаром организовали радионице на којима су правили своју прву књигу. Поводом Светског дана књиге, 2.априла 2015.године додељене су пригодне награде оним ученицима који су били најкреативнији и на занимљив начин осмислили своју прву књигу.

У првом разреду је награђена ученица Сања Јанковић. Њена књига је имала занимљив наслов: ,,Мој тајни једнорог''.

linijasiva

„Продајнa изложбa граничника за књиге“

linijasiva20151009 113620 resized

Ученици петог разреда су на „Продајној изложби граничника за књиге“ у школској библиотеци, током Дечје недеље 9.10.2015. прибавили симболична новчана средства, од продаје граничника наставницима и ученицима и купили нову књигу за библиотеку, „Књига за сваког дечака“ Виолете Бабић 

linijasiva

Мој оригинални граничник

linijasiva

DSCN1679У оквиру стручног усавршавања у установи, 28.09.2015. одржана је радионица „Мој оригинални граничник“ у школској библиотеци.Школски библиотекар Радмила Настић Антанасијевић у сарадњи са Ксенијом Мутић, наставницом ликовне културе, реализовала је ову радионицу са ученицима петог разреда и члановима Ликовне секције.Радионица је имала за циљ да ученике упозна са постанком и историјским развитком књиге,као и са репродукцијама из средњовековне примењене уметности, вињетама, орнаментима и арабескама.Такође, радионица је имала за циљ уочавање разних облика и материјала, као и примену истих за шаблоне граничника.Коришћен је и рециклажни материјал,чиме је ученицима указано на значај заштите животне средине.Затим, развијање креативности и маште, развијање културе читања и правилног односа према књизи, стварање навика за чување књига.Развијање радних навика и осећаја за уштедом, као  и осећаја могућности стицања добити на основу свог рада.

linijasiva

Пријава на страницу