Уживали смо на Златибору

У периоду од 2. 4. 2019. до 8. 4. 2019. године је реализована настава у природи ученика млађих разреда наше школе на Златибору.


На Златибору је уживало 38 ученика и 4 наставника разредне наставе (из матичне школе и издвојених одељења Горња Буковица, Осладић и Убић) Професори разредне наставе који су водили ученике на рекреативну наставу су: Зорица Вуковић Мекић, Ана Дамњановић, Драган Станисављевић и Стефан Костадиновић.
Свакодневно су организоване наставне и ваннаставне активности (пешачки излети рекреативно-сазнајног карактера, културно-забавне активности и часови одељењског старешине). Са наставницима и ученицима сарађивао је рекреатор и аниматор. Учесници рекреативне наставе имали су прилику да уживају у природним лепотама, удишући пуним плућима чист ваздух ове предивне ваздушне бање, шетајући и међусобно дискутујући о стварности Златибора, флори и фауни, туризму и угоститељству, дискутујући о дивним вечерњим културно-забавним активностима којима су ученици испољили своју креативност, показали умења, знања и способности. Деца су се рекреирала, јахала коње, играла се у парку покрај језера, обишла Дино парк и мини зоолошки врт овог дивног насеља, гледала 5 D пројекцију у биоскопу. Обележен је и Светски дан здравља, радионицом. Осмеси на лицима ових малишана говоре више од хиљаду речи. Одушевљење, радост, дивно искуство. Машта, креативност, жеља за знањем, радозналост, дружељубивост, сарадња, толеранција, емпатија, групна кохезија , стицање радних навика, развој самосталности и сналажљивости, брига о себи и другима, право пријатељство, поштовање кућног реда и правила понашања, демократија и уважавање другог су победили. Ученици и наставници су добили дипломе за истицања у културним активностима. Толико нам је било лепо да је и директорка Данијела Марковић пожелела да нас посети.
Ипак суда прођи, својој кући дођи! Вратили смо се редовним обавезама и настави препричавајући свима како смо се на Златибору провели.


известилац

Стефан Костадиновић

Дводневна екскурзија - седми и осми разред

21.04.2019. – Ученици седмог и осмог разреда су били на дводневној екскурзији.

Том приликом су посетили: Виминацијум, манастир Туман, Кладово, хидроелектрануЂердап 1, Лепенски вир и Смедеревску тврђаву.

Излет у Ваљево

linijasiva

Ученици другог разреда наше школе са учитељицом Зорицом Вуковић Мекић су посетили Ваљево једног лепог и  сунчаног јесењег дана.Ученици су најпре обишли Железничку станицу,затим су се упутили у Пољопривредну школу где су прошетали ботаничком баштом, уживали крај фонтане и обишли зооврт . Леп и сунчан дан употпунио је доживљај. Ученици су након ужине кренули градом крећући се улицама како би обновили  правила понашања у саобраћају. Одмор на Тргу Десанке Максимовић је проведен у знаку сећања на песме које су ученици знали са часова српскога језика.Учитељица Зорица Вуковић Мекић је ученицима показала зграде као што су : пошта, банка, суд, библиотека, црква, музеј...На крају излета градом Ваљевом, ученици другог разреда су посетили парк „Пећина“,где су цртали цртеже, скупљали кестење и суво лишће.Потом, раздрагане малишане су родитељи одвезли кућама.

linijasiva

„Чуда су свуда“

linijasiva

image a0494adc080aa687959f8a6246533fc3866e2505ace0ce40d3b9cae74f932e25 VПод слоганом „Чуда су свуда“ у Београду је одржан Фестивал науке. Ученици наше школе и ове године су посетили фестивал. 23 ученика, у пратњи директорке школе Данијеле Марковић, наставника биологије Николе Антонића и наставника математике Петра Лазаревића, обишло је преко 50 различитих интерактивних поставки  из облсти хемије, физике, биологије, медицине, археологије, математике, екологије...

ОПШИРНИЈЕ „Чуда су свуда“

Пријава на страницу